Uutiset

FC Santa Claus AC Vesa Tauriaisen komentoon

Santa, RoPS ja Lapin Urheiluakatemia tiiviiseen yhteistyöhön.

 

Markku Saukko

Tunnin juoksulenkki kipakassa pakkasessa takana ja harjoitukset Ounashallissa edessä. FC Santa Claus AC:n nuoret miehet puuskuttavat jo valmiiksi, kun päävalmentaja Vesa Tauriainen näyttää alkavien harjoitusten suuntaviivoja.

– Näen tässä nuoressa ja innokkaassa porukassa paljon mahdollisuuksia, päävalmentaja sanoo ja pistää ensimmäisen syöttödrillin käyntiin.

Joulupukin virallinen jalkapalloseura FC Santa Claus AC putosi murheellisen viime kauden päätteeksi Kolmoseen. Toiminta Rovaniemen Palloseuran farmijoukkueessa on kuitenkin nyt huomattavasti aiempaa ammattimaisemmalla tasolla. Joukkueen harjoitukset käynnistyivät viikko sitten uuden päävalmentajan, Veikkausliigassa valmentaneen RoPSin pelaajaikonin Vesa Tauriaisen komennossa. Tauriaisen päätoimi on Lapin Urheiluakatemian jalkapallovastaavan tehtävä, joten iso osa pelaajista on ”Vesselle” tuttuja jo leipätyöstä.

Tauriaisen apuna Santaa valmentavat Suomen Palloliiton Pohjois-Suomen valmennuskeskuksen koordinaattori Santeri Suvala sekä managerin tittelillä Antti Nikander. – Meillä on huippuluokan valmennus kasassa, Santa Clausin puheenjohtaja Tapio Koski kertoo tyytyväisenä.

Valmennuksen kustannuksista vastaavat yhdessä Santa Claus, RoPS sekä Lapin Urheiluakatemia.

– Seuran uskottavuuden pitäisi olla nyt kunnossa. Urheilullisen puolen lisäksi koko seuratoimintaa on vahvistettu. Johtokuntaan on tullut jäseneksi RoPSin toimitusjohtaja Petri Jaatinen ja Santasportin edustajana valmennuskeskuspäällikkö Mikko Pohjola.

UEFA Pro-tutkinnon vuosi sitten suorittanut Tauriainen palaa innolla haalarihommiin.

– Tavoitteena on rakentaa toimintaa Urheiluakatemian ympärille ja taata katkeamaton pelaajapolku. Vaadin jätkiltä urheilullisuutta ja halua harjoitella. Vaikka sarjataso on nyt Kolmonen, on jalkapallon oltava tärkeä asia elämässä. Monelle pelaajalle Kolmonen on pelillisesti liian matala sarjataso, mutta pyrimme takaamaan laadukkaan harjoittelun ja mahdollisuuden kehittyä sekä nousta omalla uralla ylöspäin.

Tauriainen uskoo yhteistyön RoPSin Veikkausliigajoukkueen kanssa toimivan hyvin.

– Yhteistyötä tehdään molempiin suuntiin, mutta emme me RoPSin varassa ole.

Pakkonousu Kakkoseen ei ole tavoitteena.

– Paljon on tekemistä, mutta kyllä ryhmässä potentiaalia on.

Joukkueen rakentamisesta ja pelaajasopimuksista vastaa Nikander, ja tavoitteena on 20-22 pelaajan sitoutunut ryhmä.

– Pelaajapolku täydentyy, kun FC Santa Claus Juniorit perustavat A-juniorijoukkueen kaudelle 2018, Nikander paljastaa.